به گزارش خبرگزاری مهر،بهمن نامور مطلق معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی در مراسم امضای این تفاهم نامه با تاکید بر اهمیت گفتمان سازی در توسعه صنایع دستی کشور گفت: گفتمان سازی یکی از اصول پایه برای توسعه و ترویج مباحث فرهنگی در بستر جامعه است و حتی آن را می توان یکی از اصول تحقق اقتصاد مقاومتی به شمار آورد که به کمک آن می توان عرصه فرهنگ را به حرکت درآورد.
وی همچنین با اشاره به اهمیت هنرهایی چون سینما در امر گفتمان سازی در جامعه افزود: سینما می تواند به شناخت بیشتر صنایع دستی و هنرهای سنتی کمک کند و زمینه ساز گسترش و نهادینه شدن آن را فراهم آورد، جذابیت های بصری فیلم مخاطبان بسیاری را به خود جذب می کند و آن را تبدیلبهرسانه ای قدرتمند می سازد.
معاون صنایع دستی در ادامه افزود: صنایع دستی فعالیتی انسانی و کار دست بوده که روایت پذیر است و خلق صنایع دستی خود یک روایت است. روایتی جذاب و گیرا که می تواند جذابیت های بصری بسیاری را به همراه داشته باشد؛ بنابراین پیوند میان سینما و صنایع دستی می تواند این طرفیت های بالقوه را به فعلیت درآورد.
این استاد دانشگاه در خصوص برگزاری جشنواره سینما حقیقیت اظهار کرد: جشنواره سینما حقیقت یک بستر اساسی است برای آشناسازی اقشار جامعه و جوانان با پدیده های فرهنگی مثل صنایع دستی می باشد و بی شک تولید فیلم های مستند با موضوع صنایع دستی در فرآیند آشناسازی اقشار مختلف جامعه به ویژه جوانان با این تولیدات اصیل ایرانی سازنده خواهد بود.
نامور مطلق با ابراز امیدواری در خصوص نتایج این تفاهم نامه همکاری با مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی بیان کرد: امیدواریم با انجام این تلاش های جدید و مشترک با ساخت و تولید فیلم های مستند به زبان فارسی و دیگر زبان های زمینه های مساعد برای معرفی صنایع دستی ایرانی به مردم دیگر کشورها را فراهم سازیم تا از رهگذر آن بتوان با سرعت بیشتر بازارهای جهانی را احیا کنیم.
وی در پایان این مراسم افزود: توسعه و ترویج صنایع دستی، تنها توسعه و ترویج هنر و اقتصاد ملی ایران نیست، بلکه تامین یک نیاز مشترک بین انسانهاست. فراموش نکنیم که خشونت های امروز دنیا مثل پدیده شوم جنگ و اتفاقات ناگواری مثل اسید پاشی همگی به سبب دوری افراد از هنر و آثار هنری مثل صنایع دستی است.
در ادامه این نشست سید محمد مهدی طباطبائی مدیرعامل مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی گفت: اگر به پنجاه سال قبل برگردیم در منابع سینمایی اسمی از سینمای مستند نیست؛ بلکه اصطلاح فیلم آگاهی درباره آن به کار می رفت و این ناشی از ظرفین بالای این فیلم ها در رشد و توسعه سطح آگاهی نزد مخاطبان بوده است.
وی همچنین افزود: هر رویدادی اگر در قالب رسانه و تولیدات آن به مخاطب اراده نشود، شاید هرگز فرصت ظهور یافتن را پیدا نکند و در واقع اهمیت پیدا کردن رویدادها در دنیای ما به کمک رسانه ها صورت می گیرد که در این بین سینمای مستند نقش بارز و تاثیرگذاری دارند.
مدیرعامل مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی در ارتباط با ویژگی¬های صنایع دستی ایرانی نیز افزود: صنایع دستی یکی از مهمترین مشخصه ها و معیارهای هویتی جامعه ماست که اگر به درستی ویژگی ها و ظرفیت های آن در اختیار رسانه ها و سینما قرار بگیرد، حاصل کار ارزشمند و موثر خواهد بود.
وی اظهار امیدواری کرد که همکاری با معاونت صنایع دستی و هنرهای سنتی در هشتمین دوره این جشنواره سازنده باشد و گفت: این تفاهمنامه بستری ارزنده برای شروع همکاری مستمر بین این مرکز و معاونت صنایع دستی کشور خواهد بود و انشاء الله در دوره های بعدی با شکوه و گستردگی بیشتری برای معرفی حوزه صنایع دستی و هنرهای سنتی به عموم علاقمندان برگزار خواهد شد.
در پایان این نشست علیرضا قاسم خان معاون پژوهشی مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی با ارادئه گزارشی از آثار رسیده به جشنواره امسال گفت: در جشنواره امسال بخش ویژه فیلم های مستند صنایع دستی برگزار کرده ایم که تا کنون 33 فیلم مستند با موضوع صنایع دستی به دبیرخانه جشنواره ارسال شده است. اگر فیلم های هیات انتخاب جشنواره را هم به این موارد اضافه کنیم پیش بینی می شود امسال حدود 50 فیلم در این بخش داشته باشیم که برای اولین بار اتفاق بزرگی خواهد بود.
وی همچنین افزود: باتوجه به استقبال صورت گرفته از این بخش پیش بینی ما این است که در دوره های بعدی جشنواره سینما حقیقت میزان فیلم های شرکت کننده با موضوع صنایع دستی بسیار توسعه پیدا کند و این فرصت ارزشمندی برای ترویج صنایع دستی در بین هنرمندان و علاقمندان به سینمای مستند ایران به شمار می رود.
هشتمین دوره جشنواره بین المللی فیلم مستند ایران «سینماحقیقت» را همزمان با ولادت باسعادت حضرت امام موسی کاظم(ع) در آذرماه 1393 و با شعار «حقیقت بهترین راهنماست. از فرمایشات حضرت علی(ع)» برگزار خواهد، بخش ویژه فیلم های صنایع دستی را برگزار خواهدشد.